Kuře po francouzsku
6.11.2011

1 kuře, sůl, pepř, 1 kysaná pochoutkové smetana, 1 lžička hořčice, 1 lžíce solamylu, 200 g uzeného tvrdého sýra, 1,5 dl bílého vína, máslo, olej
Jak na to:Kuře rozporcujeme. Na pánev dáme máslo a olej, na kterém osmahneme kuře. Přidáme pepř, sůl. Trochu podusíme. Pokud je kuře měkké, vyjmeme ho z pánve a dáme ho na pekáč. Do výpeku dáme solamyl rozmíchaný v bílém víně a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme sýr trochu roztopit a nakonec přidáme smetanu smíchanou s hořčicí. Vše zamícháme a tuto směs nalijeme na kuře, které jsme dali na pekáč a necháme v troubě zapéct.
Podobné recepty:Kuře po francouzsku, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci