Kuře po francouzsku

Potřebujeme:

1 kuře, 20 gramů oleje, 30 gramů másla, 30 gramů mouky, petrželka, 1/4 litru bujónu, 1/4 litru bílého vína, 200 gramů žampiónů, 50 gramů rajského protlaku, 30 gramů pažitky, 2 stroužky česneku, pepř, sůl

Jak na to:

Kuře nakrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a při tom se nespálilo kuře. Nakonec vše zalijeme vínem a na mírném ohni necháme pod pokličkou dusit. Přidáme pokrájené žampióny, protlak a dusíme ještě 30 minut. Podáváme s bílou vekou nebo opečenou bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Kuře po francouzsku, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci