Bramborová roláda

Potřebujeme:

200 g hlívy, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 500 g mletého masa, pepř, česnek, oregano, 1 kg vařených brambor, sůl, vejce, 3 lžíce škrobové moučky, 150 g hrubé mouky, petrželku, 1 vejce na potření rolády

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené hlívy a spolu podusíme.
Směs přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přidáme česnek a dobře promícháme. Brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce, škrobovou moučku a prosátou mouku.
Zpracujeme vláčné těsto, které rozválíme na plát a potřeme ho masovou směsí. Svineme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Podáváme s dušenou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Bramborová roláda se žampiony, Roláda plněná šlehačkou, Kuřecí roláda, Roláda z mletého masa