Kuřecí roláda

Potřebujeme:

300 g vykostěného kuřecího masa, 300 g nastrouhaného uzeného sýra, 50 g brynzy, 50 g měkkého sýra, 50 g rostlinného tuku, 3-4 mladé cibulky, 1 větší sterilovanou okurku, petrželku, mletý bílý pepř, 150 ml hustého kečupu, 1 plnou lžičku želatiny

Jak na to:

Nastrouhaný sýr zabalíme do alobalu, vložíme do horké vody a necháme roztát. Ještě teplý ho rozválíme (na alobalu) do tvaru obdélníku. Maso uvaříme a umeleme.
Želatinu dáme nabobtnat do vlažné vody. Tuk, měkký sýr a brynzu dobře vymícháme.
Přidáme pokrájenou okurku a cibulky, nabobtnalou želatinu, mleté ​​maso, kečup a posekanou petrželovou nať. Opepříme, pokud je třeba osolíme a dobře smícháme.
Na rozváleného sýr rozetřeme masovou náplň, pomocí alobalu svineme roládu, konce trochu přitlačíme. Dáme na pár hodin do lednice ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na kolečka.

Podobné recepty:

Kuřecí roláda, Plňená roláda, Roláda z listového těsta, Kuřecí roláda s jogurtovou omáčkou, Roláda plněná šlehačkou