Jazyk na kyslo
11.11.2011

vepřový jazyk (cca 1 kg), sůl, pepř, cibuli, bobkový list, hladkou mouku nebo solamyl, vodu, zakysanou smetanu, ocet
Jak na to:Jazyky dáme vařit do osolené vody, přidáme pepř, sůl, bobkový list a očištěnou cibuli. Po uvaření jazyky vyjmeme, namočíme do studené vody a oloupeme blánu. Nakrájíme podle potřeby na malé části a vložíme je zpět do precedent vývaru. Vývar zahustíme smetanou, kterou rozmícháme s hladkou moukou a uděláme hladkou bílou omáčku. Podle chuti přilijeme nepatrné množství octa (nemusí to být) a krátce povaříme. Podáváme s knedlíkem, příp. s těstovinami.
Podobné recepty:Telecí jazyk s omáčkou, Vařený jazyk, Vepřový jazyk po pekingsku, Staročeský hovězí jazyk, Uzený jazyk