Telecí jazyk s omáčkou

Potřebujeme:

600 g telecího nebo hovězího jazyka, sůl, celé černé a nové koření, 12 ks hřebíček, 1 bobkový list, tymián, 120 g kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer), 1 cibule

Jak na to:

Očištěný jazyk omyjeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celé černé i nové koření (po 2-3 zrnka), hřebíček, bobkový list, troška tymiánu, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
Vaříme, dokud není jazyk měkký. Potom ho vyjmeme, vložíme do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk pokrájíme na plátky a podáváme s egrešovou omáčkou a knedlíkem.

Podobné recepty:

Královská polévka, Krvavá tlačenka, Staročeský hovězí jazyk, Vařený jazyk, Staročeský hovězí jazyk