Vepřový jazyk po pekingsku
400 gramů vepřového jazyka, petrželová nať a čínské zelí
Nálev: 3 lžíce sójové omáčky, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 hvězdičku badyánu, několik zrnek jamajského pepře, 1 lžička cukru, půl lžičky wei-su, vývar, trochu máčeného škrobu
Vepřový jazyk zbavíme podjazyčí, očistíme a dobře oloupeme a uvaříme do měkka v nálevu, který si připravíme z vína, sójové omáčky, cibule, česneku, badyánu, jamajského pepře, wei-su, cukru a vývaru. Uvařený jazyk vyjmeme a necháme okapat. Nálev velmi mírně zahustíme máčeným škrobem, přecedíme a necháme vychladnout. Jazyk pak krájíme na tenké plátky, na míse úhledně upravíme a přelijeme vychladlým nálevem. Ozdobíme petrželovou natí, a čínským zelím, krájeným na jemné nudličky.
Podobné recepty:Krvavá tlačenka, Domácí tlačenka, Vepřový jazyk , Jazyk na kyslo, Telecí jazyk s omáčkou