Olejový kynutý koláč

Potřebujeme:

700 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru, 200 ml oleje, 1 vejce, 3 žloutky, sůl, 200 g švestkových povidel
Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, 1 sáček skořicového cukru, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce rozinek namáčení v rumu

Jak na to:

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem rozmíchaným s cukrem a necháme vykynout. Pak přidáme olej, vejce, žloutky, sůl, vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme ho utěrkou a znovu necháme kynout. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na dvě části, rozválíme a jedno přendáme do vymazaného plechu. Těsto potřeme povidly, tvarohovou náplní a přikryjeme druhou polovičkou cesta. Vrch propícháme vidličkou, potřeme mlékem a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na menší kostky.
Náplň: Tvaroh, vejce, skořicový a moučkový cukr a rozinky dobře vymícháme.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Rychlý olejový koláč, Kynutý olejový koláč, Meruňkový koláč, Skoro kynutý rychlý koláč