Kynutý olejový koláč

Potřebujeme:

Těsto: 700 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 200 ml mléka, 2 PL cukru, 200 ml oleje, 1 vejce, 3 žloutky, sůl, 200 g švestkových povidel
Náplň:, ½ kg tvarohu, 1 vejce, 1 sáček skořicového cukru, 50 g moučkového cukru, 2 PL rozinek namáčení v rumu

Jak na to:

Do mísy prosejte mouku, udělejte důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem rozmíchaným s cukrem a nechte vykynout. Potom přidejte olej, vejce, žloutky, sůl, vypracujte vláčné těsto, přikryjte ho utěrkou a znovu nechte kynout. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozdělte na dvě části, rozválejte a jednu část přeložte do vymazaného plechu. Těsto potřete marmeládou, tvarohovou náplní a přikryjte druhou polovičkou cesta. Vrch propíchejte vidličkou, potřete mlékem a ve vyhřáté troubě upečte dorůžova. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na kostičky.
Náplň: Tvaroh, vejce, rozinky, skořicový a moučkový cukr dobře vymícháme.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Rychlý olejový koláč, Olejový kynutý koláč, Meruňkový koláč, Skoro kynutý rychlý koláč