Kuře po holandsku

Potřebujeme:

1 kuře, 50 g másla, 2 dcl bílého vína nebo vývaru z masoxu, 1 / 8 l smetany, 30 g hladké mouky na zahuštění šťávy, trochu mleté ​​sladké papriky, pepř, šťávu z citronu

Jak na to:

Kuře omyjeme a po povrchu i uvnitř osolíme. Na pekáči rozehřejeme máslo, vložíme do něj kuře hrudí dolů, dáme do trouby a pečeme. Během pečení ho poléváme do šťávy a občas doléváme do šťávy trochu vína nebo vývaru. Před dopečením kuře obrátíme a nezalévat, aby se vytvořila kůrka. Pečeme ¾ hodiny až hodinu. Šťávu z upečeného kuřete zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, přidáme trochu mleté ​​sladké papriky, podle chuti pepř, citrónovou šťávu, zalijeme zbytkem vína nebo vývaru a povaříme. Zahuštěnou šťávu podáváme zvlášť. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Vhodný je také salát ze syrové zeleniny.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci, Kuře na pivě plněné zelím