Sváteční roštěnky

roštěnku, sůl, pepř, olej, kompot z broskví, hermelín, brambory, muškátový květ, zakysanou smetanu
Jak na to:Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme, přendáme do zapékací misky nebo na pekáč. Poklademe polovinami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbytkem šťávou z pánvičky a dáme zapéct do trouby. Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysaný smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova. Podáváme s broskvovým kompotem.
Podobné recepty:Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob