Vepřové řízky na pomerančích

14.11.2011
Potřebujeme:

4 vepřové řízky z kýty, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 4 mrkve, 2 stroužky česneku, 400 g rajčat, 2 lžíce hnědého cukru, 1 lžíci nastrouhané pomerančové kůry, 6 měsíčků pomeranče, 350 g fazolí (tmavé nebo strakaté), pepř pepř, sůl

Jak na to:

Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme, vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a česnek. Po pěti minutách přidáme rajčata, cukr, pomerančovou kůru, sůl a pepř. Necháme povařit. Na připravenou směs vložíme maso a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 15 minut. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Na závěr přidáme fazole, kterou jsme předtím 15 minut vařili a dusíme dalších 20 minut. Těsně před dokončením přidáme měsíčky pomeranče.

Podobné recepty:

Vepřové řízky s jablky, Vepřové na česneku, Pikantní vepřové řízky, Marináda na vepřové řízky, Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou