Křehký jablečný závin

300 g hladké mouky, 250 g rostlinného tuku, 2 vejce, 2 lžičky octa, 600 g očištěných jablek, 50 g rozinek, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce moučkového cukru + na posypání, 40 g sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce mléka na potření závinu, tuk na potření plechu
Jak na to:Z prosáté mouky, rostlinného tuku, vajec a octa vypracujeme těsto a odložíme ho na 20 minut do chladničky. Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučněném vále postupně obě části rozválíme, do středu podélně uložíme nastrouhané jablka, posypeme umytými rozinkami, mletou skořicí a cukrem. Volné kraje cesta přehneme přes střed a těsto zavineme. Oba záviny přeložíme na vymazaný plech, povrch potřeme mlékem a posypeme na jemno sekanými ořechy. Upečeme ve vyhřáté troubě a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:Křehký jablečný závin, Jablečný závin, Závin z listového těsta s hlívou, Hrnkový jablečný závin, Zelný štrúdl