Hlívová polévka s haluškami

Potřebujeme:

300 g hlívy, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev a petržel, 2 větší brambory, pepř, sůl, sladkou papriku, hladkou mouku, olej, vegetu, petrželku
Halušky: polohrubou mouku, vejce, vodu, sůl

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Zalijeme požadovaným množstvím vody, přidáme na kostky nakrájené brambory, mrkev a petržel.
Když je zelenina měkká, z oleje, hladké mouky a sladké červené papriky si připravíme jíšku, kterou vlijeme do polévky. Připravíme si těsto na halušky, které zavaříme do hotové polévky.
Když jsou halušky uvařené, polévku ochutíme vegetou, prolisovanými stroužky česneku a nakonec posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Hlívová polévka, Hlívová polévka, Hlívová polévka s kroupami, Hlívová polévka s koprem, Labužnická hlívová polévka