Okurková polévka s rybou

17.11.2011
Potřebujeme:

1 cibuli, 80 g másla, 1 salátovou okurku, 7 dcl zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 200 g ryby bez kostí, sůl, mletý bílý pepř, 1 dcl suchého bílého vína, kopr, citron

Jak na to:

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle. Okurku očistíme, vnitřek vydlabeme, dužinu nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a dusíme 5 minut. Potom zalijeme polovinou horkého bujónu a 5 minut vaříme. Polévku rozmixujeme, přidáme zbývající vývar, smetanu, nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a opět vaříme 5 minut. Nakonec polévku ochutíme vínem, nasekaným koprem a necháme povařit.

Podobné recepty:

Okurková polévka s rybou, Okurková polévka s rybou, Polévka z medvědího česneku s opečenou rybou, Maďarská okurková polévka, Okurková polévka