Okurková polévka s rybou

15.12.2011
Potřebujeme:

1 cibule, 80 g másla, 1 salátová okurka, 7 dl zeleninového bujónu, 2 dl sladké smetany, 200 g ryby bez kostí, 1 dl suchého bílého vína, citron, kopr, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Cibuli očistěte, nadrobno nakrájejte a osmahneme na rozehřátém másle. Okurku očistěte, vnitřek vydlabejte, dužinu nakrájejte na kostičky, přidejte k cibuli a dusíme 5 min. Potom zalijte polovinou horkého bujónu a 5 min. vařte. Polévku rozmixujte, přidejte zbývající vývar, smetanu, nakrájenou rybu, osolte, opepřete a opět vaříme 5 min. Nakonec polévku ochuťte vínem, nasekaným koprem a nechte sevřít.

Podobné recepty:

Okurková polévka s rybou, Okurková polévka s rybou, Polévka z medvědího česneku s opečenou rybou, Maďarská okurková polévka, Okurková polévka