Ruská husí polévka

Potřebujeme:

400 g husích drobů 250 g kořenové zeleniny, 1 pórek, 1 červenou řepu, 150 g kysaného zelí, 1 brambora, 2 stroužky česneku, 70 g rajského protlaku, 2 bobkové listy, sůl, pepř, olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci cukru, 1 dcl zakysané smetany

Jak na to:

Husí drůbky omyjeme a uvaříme. Na oleji osmažíme protlak, cukr, ocet, přidáme očištěnou a nakrájenou červenou řepu, zalijeme trochou vývaru a uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem z drobů a uvaříme ji doměkka. Potom k ní přidáme uvařenou řepu, nakrájené kysané zelí, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme zbylým vývarem a vaříme 20 minut. Ruskou polévku podáváme se zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Ruská husí polévka, Ruská husí polévka, Plněný husí krk, Překládána husí játra, Husí prsa a stehna s hlívou