Ruská husí polévka

Potřebujeme:

400 g husích drobů, 250 g kořenové zeleniny, 1 pórek, 1 červená řepa, 150 g kysaného zelí, 1 brambora, 2 stroužky česneku, 70 g rajčatového protlaku, 2 bobkové listy, olej, 1 PL octa, 1 PL cukru, 1 dl zakysané smetany, pepř, sůl

Jak na to:

Husí drůbky umyjte a uvařte. Na oleji osmahneme protlak, cukr, ocet, přidejte očištěnou a nakrájenou červenou řepu, zalijte trochou vývaru a uvařte. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem z husích drobů a uvařte ji doměkka. Potom k ní přidejte uvařenou červenou řepu, nakrájenou kysané zelí, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijte zbylým vývarem a vařte 20 min. Ruskou polévku podávejte se zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Ruská husí polévka, Ruská husí polévka, Plněný husí krk, Překládána husí játra, Husí prsa a stehna s hlívou