Koláč s kandovaným ovocem

8.11.2012
Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 250 g kandovaného ovoce, 50 g rozinek, 4 vejce, kůrku z citronu, PL rumu, 2 KL prášku do pečiva, špetku soli, strouhaný kokos na vyzdobení, cukrovou polevu - 100 g moučkového cukru, 2-3 PL citronové šťávy, pečící papír

Jak na to:

Formu vyložíme papírem na pečení. Máslo o pokojové teplotě vyšleháme šlehačem do pěny. Postupně přidáváme cukr, sůl, nastrouhanou citrónovou kůrku a vejce. Nakonec přidáme rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vymícháme.
Kandované ovoce hrubě posekáme, spolu s rozinkami posypeme zbylou moukou a jemně vmícháme do těsta. Těsto dáme do připravené formy a vyrovnáme povrch. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme 45-50 minut, při teplotě 170-180 stupňů. Upečený, vychladlý koláč polijeme cukrovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Podobné recepty:

Závin s kandovaným ovocem, Bábovka s kandovaným ovocem, Koláč s ovocem, Kokosová roláda, Kaštanové kuličky