Bábovka s kandovaným ovocem

14.9.2012
Potřebujeme:

¼kg vypeckované sušené švestky, 4 PL portského vína, 120 g kandovaných třešní, 200 g másla, strouhanka, 200 g cukru, 3 vejce, 200g mouky, špetka soli, ½ lžičky prášku do pečiva

Jak na to:

Švestky a třešně nakrájejte na malé kousky, nechte nasáknout portským vínem. Vymažte a vysypte Bábovkovou formu, položte ji do chladu.
Cukr vmíchejte do změklého másla. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vejce vmíchávejte po jednom. Z prosáté mouky trochu odsypte a odložte stranou. Ostatní mouku, kterou jste smíchali s práškem do pečiva, přimíchejte do těsta. Bokem odloženou mouku smíchejte s ovocem a také vmíchejte do těsta. Vlijte do formy, která by měla být plná asi do 3/4.
Bábovku pečte na spodním roštu rozehřáté trouby. Asi 20 min. před dopečením koláč zkontrolujte a případně přikryjte pergamenovým papírem, aby nezhnědla.

Podobné recepty:

Závin s kandovaným ovocem, Kokosová roláda, Kaštanové kuličky, Ovesné kuličky, Kartičky s kandovaným ovocem