Plněné vejce

Potřebujeme:

6 vajec, 2 šalotky, petrželku, estragon, 6 ančoviček, kapary, 1 žloutek, 50 ml oleje, 1 lžičku hořčice, řeřichu nebo hlávkový salát, mleté ​​bílé nebo pepř, sůl

Jak na to:

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Šalotky, petrželku, estragon a sardele nakrájíme nadrobno a spolu s uvařenými žloutky propasírujeme přes síto na jemnou kaši.
Připravíme si majonézu (můžeme být i hotová) tak, že rozšleháme surový žloutek a pomalu přiléváme tenkým proudem tolik oleje, aby nám vznikla jemná majonéza. Odložíme si z ní 2 lžíce. Zbytek majonézy smícháme s hořčicí, osolíme, opepříme.
Do propasírované žloutkové hmoty přidáme 2 odloženo lžíce majonézy. Půlky vajec omyjeme, osušíme a naplníme hotovou směsí. Poklademe je na hlávkový salát nebo řeřichu. Ozdobíme proužky sardelí a kapary. Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.

Podobné recepty:

Plněné okurky, Plněné pečené papriky, Žampióny plněné nivou, Plněné vajíčka, Smažené plněné palačinky