Srnčí medailonky se šafránově omáčkou

Potřebujeme:

300 g srnčího hřbetu bez kosti, hladkou mouku, máslo, petrželku, bílý pepř, šafrán, koření na zvěřinu, sůl, smetanu na šlehání, vývar, olej, mléko

Jak na to:

Medailonky zlehka naklepeme a dáme na krátce marinovat (asi 1 hodinu).
Marinádu si připravíme z oleje, kořenové zeleniny a z divokého koření: jalovec, nové koření, celý pepř, tymián.
Solíme až při pečení. Medailonky opečeme na pánvi bez oleje.
Na pánvi rozpustíme olej a máslo, přidáme 2 lžičky hladké mouky a uděláme jíšku.
V teplém vývaru rozmícháme šafrán a vlijeme do jíšky. Přidáme mléko a sladkou smetanu, osolíme, přidáme bílý pepř a povaříme 5-10 minut. Nakonec přidáme máslo a čerstvou petrželku.

Podobné recepty:

Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Medailonky s brusinkami, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Medailonky se švestkovou omáčkou