Medailonky s brusinkami

26.1.2012
Potřebujeme:

2 porce
4 srnčí medailonky po 60 g, 1 PL oleje
Omáčka: 200 ml silného masového vývaru, 100 ml červeného vína, 1 bobkový list, 2 zrníčka jalovce, 20 ml brandy, 1 PL brusinek, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř
Zelenina s houbami: 100 g kuřátek, 100 g mini mrkviček, 4 zelené cibulky nebo 1 větší cibuli, 2 lžíce másla, mletý muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, brusinky na ozdobu

Jak na to:

Červené víno, vývar, brandy, koření a brusinky dáme do většího hrnce. Zahřejeme a zredukujeme na 1 / 3. Přidáme zakysanou smetanu, propasírujeme přes sítko, dochutíme solí a mletým pepřem.
Kuřátka očistíme a podle potřeby nakrájíme.
Mrkev očistíme, jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev spolu s cibulkou orestujeme do sklovitá, přidáme houby a přibližně 4 min za stálého míchání opékáme.
Podle potřeby přilijeme vodu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Srnčí medailonky opékáme na rozpáleném oleji z obou stran 3 až 4 min. Osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Maso šikmo nařízneme a na talíři poklademe na houbové-zeleninovou směs. Polijeme omáčkou a ozdobíme brusinkami.

Podobné recepty:

Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Vepřové medailonky s ovocem, Telecí medailonky s hlívou, Telecí medailonky s hlívou, Matjesy s jablečným salátem a brusinkami