Srnčí medailonky se šafránově omáčkou

8.2.2012
Potřebujeme:

300 g srnčího hřbetu bez kosti, hladkou mouku, máslo, petrželku, bílý pepř, šafrán, pepř na zvěřinu, sůl, smetanu na šlehání, vývar, olej, mléko

Jak na to:

Medailonky zlehka naklepeme a dáme nakrátko marinovat (asi 1 hodinu).
Marinádu si připravíme z oleje, kořenové zeleniny a z divokého koření (jalovec, nové koření, celý pepř, tymián). Solíme až při pečení.
Medailonky opečeme na pánvi bez oleje. Na pánvi rozpustíme olej a máslo, přidáme 2 lžičky hladké mouky a uděláme jíšku.
V teplém vývaru rozmícháme šafrán a vlijeme do jíšky. Přidáme mléko a sladkou smetanu, osolíme, přidáme bílý pepř a vaříme 5-10 minut. Nakonec přidáme máslo a čerstvou petrželku.

Podobné recepty:

Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Medailonky s brusinkami, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Medailonky se švestkovou omáčkou