Srnčí medailonky se šafránově omáčkou
Potřebujeme:300 g srnčího hřbetu bez kosti, hladkou mouku, máslo, petrželku, bílý pepř, šafrán, pepř na zvěřinu, sůl, smetanu na šlehání, vývar, olej, mléko
Jak na to:Medailonky zlehka naklepeme a dáme nakrátko marinovat (asi 1 hodinu).
Marinádu si připravíme z oleje, kořenové zeleniny a z divokého koření (jalovec, nové koření, celý pepř, tymián). Solíme až při pečení.
Medailonky opečeme na pánvi bez oleje. Na pánvi rozpustíme olej a máslo, přidáme 2 lžičky hladké mouky a uděláme jíšku.
V teplém vývaru rozmícháme šafrán a vlijeme do jíšky. Přidáme mléko a sladkou smetanu, osolíme, přidáme bílý pepř a vaříme 5-10 minut. Nakonec přidáme máslo a čerstvou petrželku.
Srnčí medailonky se šafránově omáčkou, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Medailonky s brusinkami, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Medailonky se švestkovou omáčkou