Červený boršč
500 g předního hovězího, 500 g vepřového ramínka, 250 g uzené plece (může být i moravské uzené), 2 červené řepy, 250 g hlávkového zelí, 200 g uvařených červených fazolí (mohou být i sterilované), 1 rajčatový protlak, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 cibule, 4 brambory, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, sůl, 150 ml smetany, 150 ml zakysané smetany.
Jak na to:Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolijeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady. Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
Podobné recepty:Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč