Krůtí řízky s broskvemi a mandlemi
krůtí prsa, zavařené broskve, 1 balíček oloupaných mandlí, 125 g másla, hladkou mouku na obalování, 1-2 lžičky mleté červené papriky, sůl
Jak na to:Řízky obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Na pánvi rozpustíme máslo a řízky z jedné strany opékáme asi 4-5 minut. Opečené řízky vyjmeme, do neopečené strany vtlačíme lupínky oloupaných mandlí, vložíme zpět do pánve a opékáme dalších 4-5 minut. Opečené řízky vyjmeme a odložíme do tepla. Ve výpeku krátce osmahneme na tenko nakrájené broskve. Řízky podáváme obložené broskvemi, mandlovou stranou navrch. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo čerstvá bageta.
Podobné recepty:Krůtí řízky s broskví a mandlemi, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí řízky v chmýří