Vídeňské hlívové řízky
18.11.2011
kloboučky hlívy, sůl, mléko, hladkou nebo polohrubou mouku, vejce, strouhanku, tuk na smažení, sýr, šunku
Jak na to:Klobouky osolíme, namočíme do mléka, obalíme moukou, vejcem a strouhankou. Po obou stranách osmahneme. Kypřejší řízky získáme, když řezy potřeme z obou stran sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme na rozehřátém tuku.
Tip: Chuť lze vylepšit nastrouhaného sýra a nadrobno pokrájené šunky. Přidáme vejce, promícháme, směsí potřeme klobouky hlívy, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Vídeňské hlívové řízky, Přírodní řízky s hlívy, Harmonické kuřecí řízky, Hovězí kýta v hlívové omáčce, Řízky z králíka