Barmské plátky

18.11.2011
Potřebujeme:

krůtí prsa, velké jablko, 2 žloutky, pepř, červenou mletou papriku, sůl, kečup, olej

Jak na to:

Krůtí maso rozklepeme na plátky, které mírně osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kolečka. Tyto z jedné strany o paprikujeme a touto stranou jejich dáme na pánev s olejem. Po chvíli jejich otočíme a doprostřed jablek (do otvoru po jadřinci) dáme celé žloutek. Pánev zakryjeme a pečeme dokud se nespečou žloutky. Jablka vyjmeme a do výpeku dáme kečup. Přílohou jsou tlusté nudle, které polijeme vzniklým výpekem, na ně položíme plátek masa a něj kolečko čéšky se žloutkem navrchu. Případně můžeme podávat s jablečnou kaší.

Podobné recepty:

Barmské krůtí plátky, Barmské plátky, Telecí plátky na slanině, Moravské brambory, Plněné rybí filé