Barmské plátky

21.12.2011
Potřebujeme:

krůtí prsa, velké jablko, 2 žloutky, pepř, červenou mletou papriku, sůl, kečup, olej

Jak na to:

Krůtí maso rozklepeme na plátky, které mírně osolíme, opepříme a na oleji zprudka pečeme z obou stran.
Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na kolečka. Tyto z jedné strany opaprikujeme a touto stranou jejich dáme na pánev s olejem. Po chvíli jejich otočíme a doprostřed jablek (do otvoru po jádřinec) dáme celé žloutek.
Pánev zakryjeme a pečeme dokud se nespečou žloutky. Jablka vyjmeme a do výpeku dáme kečup.
Přílohou jsou tlusté nudle, které polijeme výpekem, na ně položíme plátek masa a na něj kolečko jablka se žloutkem navrchu.
Případně můžeme podávat s jablečnou kaší.

Podobné recepty:

Barmské plátky, Barmské krůtí plátky, Telecí plátky na slanině, Moravské brambory, Plněné rybí filé