Květák na farmářský způsob

Potřebujeme:

1 větší květák, 300 g sýra (mascarpone), 150 g tvrdého sýra na strouhání, 2 KL worcesterové omáčky, 8 tenkých plátků prorostlé oravské slaniny, sůl, trošku pepře, mletý kmín, olej

Jak na to:

Květák rozdělíme na větší růžice a předvaříme v osolené vodě. Scedíme. Zahřejeme mascarpone, přidáme asi třetinu z tvrdého strouhaného sýra a necháme roztát. Přimícháme worcesterovou omáčku a slaninu opečeme do křupavá. Do pekáče potřeného olejem dáme předvařené květákové růžice, polijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme olejem a výpekem ze slaniny. Dáme do vyhřáté trouby a zapečeme, spolu s osolené a okořeněné kolečky rajčat. Podáváme s opečenou slaninou a křupavým chlebem.

Podobné recepty:

Květák na farmářský způsob, Květák na italský způsob, Květák na polský způsob, Květák na bačův způsob, Květák na milánský způsob