Kachna s meruňkovou náplní

1 kachnu (přibližně 1,5 kg), sůl, bílý pepř, 1 housku, 1 / 8 l mléka, 250 g sušených meruněk, 1 vejce, trochu skořice, 1 / 4 l vývaru, 2 lžičky solamylu, 1 lžíci sekaných mandlí
Jak na to:Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a jemně navlhčíme mlékem. Meruňky nakrájíme na kostky, smícháme s houskou, vajíčkem a ochutíme skořicí. Nádivkou naplníme kachnu, uzavřeme ji špejle a zašijeme nití. Kachnu uložíme na pekáč, vložíme do horké trouby a občas podléváme vývarem. Solamyl dobře rozmícháme ve zbylém vývaru nebo vodě. Tuto směs smícháme s vypečenou šťávou, necháme přejít varem a ochutíme. Mandle nasekáme na drobno, snadno osmahneme a před podáváním nimi kachnu posypeme. Vhodnou přílohou je květák opečený na másle, případně smíchaný s jedlými kaštany, brambory nebo bramborové knedlíky.
Podobné recepty:Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna, Česneková kachna, Kachna dušená v zelí