Syrové slimáčiky k vínu
24.1.2012

100 g uzeného sýra, 1 vejce na potření, kvásek ze 100 ml (20 g droždí, 1 kostku cukru, 80 ml vody), 250 g margarínu, 200 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 1 lžičku soli
Jak na to:Z mouky, margarínu, půl lžičky soli, 60 g nastrouhaného sýra a z kvásku zamícháme těsto. Zformujeme ho do válce a rozřežeme na 6 dílů. Každý díl rozválíme na kulatou placku a každou rozřízneme na 16 dílů. Každý díl od širšího konce svineme a šnečky uložíme na suchý plech.
Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a osolíme zbytkem soli. Ve vyhřáté troubě upečeme do zlatohnědá.
Sýrové kuličky, Špaldové sušenky z pivního těsta , Mandle k vínu, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Rybí pomazánka