Krůtí filé s jablky a šunkou

1.12.2011
Potřebujeme:

800 g krůtích prsou, 1 PL soli, 0,75 dcl oleje, 100 g másla, 50 g rozinek, 250 g jablek, 150 g šunky

Jak na to:

Krůtí filé zlehka naklepeme, osolíme a opečeme na oleji z obou stran. Přidejte třetinu másla a poduste. Rozinky opláchněte, zalijte trochou vařící vody, přidejte další třetinu másla a očištěné, oloupaná jablka pokrájené na tenké plátky. Spolu poduste. Na zbytku másla ohřejte plátky šunky. Hotové filé zalijte vlastní šťávou, obložte jablky, rozinkami a šunkou. Jako příloha je vhodná rýže, brambory a jemnější druhy zeleninových salátů.

Podobné recepty:

Krůtí Cordon Blue, Rybí filé s jablky, Filé na slanině, Plněné rybí filé, Krůtí závitky