Kyselé brambory s parmezánem

Potřebujeme:

3 středně velké brambory, 1 lžičku olivového oleje, 1 menší pórek, 2 lžíce acidofilního mléka s 1,0% tuku, 1 PL strouhaného parmezánu se sníženým obsahem tuku (25% t.v.s.), 2 lžičky posekané pažitky, sůl, vegetu

Jak na to:

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme vařit do vroucí, mírně osolené vody do měkka a po uvaření scedíme. Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a krátce orestujeme na olivovém oleji. Orestovanou pórek smícháme s bramborami, polijeme acidofilním mlékem ochuceným vegetou, posypeme strouhaným parmazánem a sekanou pažitkou.

Podobné recepty:

Okurková polévka, Zapečené kotlety s olivami, Květák s parmezánem, Selské brambory, Slovenský bramborový salát