Selské brambory

Potřebujeme:

2 porce
1/2 kg brambor, mast nebo máslo, 1/2 velké cibule, pórek, česnek, kyselé okurky, 10 dkg šunky, koření na americké brambory, bobkový list, kmín, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme vařit do slané vody, když začnou vřít, slijeme je. Cibuli pokrájíme nadrobno, pórek na kolečka, šunku na kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme brambory. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem, přidáme česnek a koření na americké brambory. Když se brambory začínají opékat a chytat barvu, přidáme cibuli, pórek, šunku a kyselé okurky nakrájené na tenká kolečka. Když jsou brambory do zlata opečené a přísady změkly a trochu se opekly, odstavíme, rozdělíme na talíře a posypeme čerstvou petrželkou.

Podobné recepty:

Selské těstoviny, Selské těstoviny, Sedlácké nudle s tvarohem, Selské kuřecí stehna, Lahůdkové selské řízky