Kapustníky

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 200-250 ml mléka, 1 lžíci moučkového cukru, 40 g sádla, 1 žloutek, půl lžičky soli, tuk na vymazání plechu, 1 lžíci sádla na potření
Náplň: 500 g bílého hlávkového zelí, 1 lžičku masti, 100 g prorostlé slaniny, půl lžičky mletého pepře, 1 lžičku soli

Jak na to:

Do misky prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, mléko, cukr, rozpuštěnou mast, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Náplň: Na rozehřátou mast dáme na jemno nastrouhanou zelí, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme do zelí a ještě chvíli podusíme. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tloušťku 3 / 4 cm a nakrájíme na pravidelné čtverce. Do středu každého čtverce dáme zelnou nádivku, okraje pevně spojíme, vytvarujeme kuličku, uložíme na vymazaný plech, potřeme rozehřátou mastí a upečeme. Po upečení ještě horké potřeme olejem, aby neoschli.

Podobné recepty:

Kapustníky, Kapustníky se šunkou, Kapustníky, Rožtekové kapustníky, Kapustníky