Pagáčiky Škvarkové

150 ml mléka, jednu lžičku cukru, 20 g droždí 300 g hrubé mouky, jednu lžičku soli, 200 g mletých škvarek, dva žloutky, tři lžíce zakysané smetany, dvě lžíce bílého vína, jedno vejce
Jak na to:Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobené droždí a necháme vykynout.
Na vál dáme mouku, promícháme se solí, přidáme umleté škvarky, žloutky, smetanu, víno a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále vyválíme, složíme jako obálku, přikryjeme hrncem a třicet minut necháme kynout. Postup opakujeme třikrát.
Nakonec těsto vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm, vykrajujeme malá kolečka, rozložíme na plech a necháme kynout asi dvě hodiny.
Potřeme vejcem rozšlehaným se solí a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Škvarkové pagáče, Škvarkové pagáčiky, Škvarkové Pagáče, Pagáče, Pagáče