Pečený pstruh

4.1.2012
Potřebujeme:

4 pstruzi (asi 1 kg), 8 malých karotek, 1 velkou cibuli nakrájenou na plátky, 2 vyšlehané žloutky, šťávu z 1 citronu, 0,1 l oleje, 1 lžičku sušeného kopru, sůl, pepř

Jak na to:

Pstruhy očistíme, podélně rozřízneme, odstraníme páteř a každou polovinu ještě rozřízneme napříč.
Osolíme a opepříme, naskládáme do pekáče vymazaného olejem a na každý kus pstruha dáme plátek cibule a polovinu karotky. Přelijeme zbytkem oleje a posypeme koprem. Pečeme 30-40 minut ve středně předehřáté troubě (maso musí rozdělovat pod vidličkou).
Po dopečení vylijeme vypečenou šťávu do pánve, dáme na malý plamen a pomalu do šťávy vmícháme vyšlehané žloutky. Mícháme asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pečený pstruh po milánsku , Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pečený pstruh na hříbkách