Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou

11.9.2012
Potřebujeme:

1 pstruh, 30 g mandlí, 20 g másla, koření na ryby, 1 dl vývaru, 250 g zakysané smetany, šťáva z 1 citronu
Citrónová omáčka: 1 dl vývaru, 250 g zakysané smetany, citronová šťáva

Jak na to:

Vyčištěného pstruha posolte a posypte kořením. Nechte odstát asi 1 hod.
Pstruha potřete rozpuštěným máslem a zevnitř i zvenku posypete strouhanými mandlemi. Po dopečení podávejte s citronovou omáčkou.

Citronová omáčka: Ve vývaru rozmíchejte kysanou smetanu a přidejte citronovou šťávu.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pstruh s mandlemi, Pstruh s mandlemi, Pečený pstruh po milánsku , Pečený pstruh s těstovinami