Pstruh s mandlemi

11.11.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, sůl, bílý pepř, hladkou mouku, citrónovou šťávu, rostlinný olej, 50 g másla, 80 g mandlí, petrželku, citron na ozdobu

Jak na to:

Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji opékáme po obou stranách do měkka. Oloupané mandle nahrubo nasekáme a osmahneme na másle do zlatová. Upečené pstruhy rozdělíme na talíře a posypeme mandlemi. Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, ve kterém jsme pražili mandle a polijeme tím pstruhy. Ozdobíme jejich petrželkou a plátky citronu. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh s mandlemi, Pstruh v batůžku