Pečený pstruh na hříbkách

26.5.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, sůl, citrón, petrželka, 2 cibule, 60 g másla, 50 g oleje, 100 ml bílého vína, 200 g hřibů, kmín

Jak na to:

Do očištěných pstruhů vložíme osminku citrónu bez jader a snítku petrželky. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme pstruhy a zvolna pečeme v troubě. Ke konci pečení pstruhy přelijeme vínem a přidáme hřiby podušené na polovině másla se solí a kmínem. Pstruhy zvolna dopečeme. Šťávu z pečených pstruhů zjemníme máslem.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pečený pstruh po milánsku , Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pečený pstruh s těstovinami