Bramborový salát

2 kg brambor, 3 větší mrkve, 1 sklenice sterilizovaných okurek, 2 cibule, 1 sklenice nakládaných červených paprik, 3 vejce, 250 ml majonézy, 3 lžíce hořčice, 1 špetku soli, 1 špetku pepře
Jak na to:Brambory a mrkev uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Dále uvaříme vejce natvrdo. Vychladlé brambory a mrkev oloupeme. Brambory a vejce propasírujeme lisem na brambory, mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a papriku (část necháme na ozdobení) nakrájíme na kostičky. Přidáme majonézu, 3 a více lžic hořčice (podle chuti), osolíme a opepříme. Pořádně promícháme. Když chcete, můžete do salátu nakrájet 250 g měkkého salámu.
Podobné recepty:Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát