Řízky po znojemský

13.12.2011
Potřebujeme:

600 g kotlety, olej, 1 cibuli, 1 lžíce hladké mouky, ½ šálku vinného octa, 2 šálky masového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2-3 sterilované okurky, petrželku

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a na rozehřátém oleji z obou stran prudce osmahneme. Vybereme je na teplý talíř a zakryjeme. Ve výpeku osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme ji moukou a na mírném ohni chvíli opékáme.
Přilijeme vývar, vinný ocet a za stálého míchání přivedeme k varu. Šťávu ochutíme protlakem, řízky vložíme zpět a udusíme je do měkka. Před dokončením přidáme nadrobno pokrájené okurky a posekanou petrželovou nať.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Podobné recepty:

Roštěná na znojemský způsob, Opilé maso, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Telecí řízky po boloňsku, Harmonické kuřecí řízky