Řezy s mákem

Potřebujeme:

na 18 kousků
500 g hladké mouky, kostku čerstvého droždí, 250 ml mléka, 150 g másla, 100 g nízkotučného tvarohu, 100 g medu, 2 vejce, 1 žloutek, špetku mleté ​​skořice, špetku soli, 100 g javorového sirupu, 250 g smetany ke šlehání, 250 g mletého máku, 50 g rozinek, 30 ml rumu, 750 g jablek, šťávu z 1 / 2 citronu, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Mouku prosejeme do velké mísy. Mléko zahřejeme a do vlažného rozdrobíme droždí. V mouce uděláme prohlubeň, do níž vlijeme mléko s droždím a promícháme ho s trochou mouky. Zakryté necháme na teplém místě kynout přibližně 40 min.
Polovinu másla, tvaroh, med, jedno vejce, žloutek, skořici a sůl přidáme k cestu a důkladně prohněteme. Těsto opět necháme zakryté na teplém místě minimálně hodinu kynout. Zbývající máslo svaříme s javorovým sirupem a se šlehačkou. Přidáme mák, promícháme a odstavíme. Rozinky pokapeme rumem a necháme krátce odstát.
Jablka oloupeme, zbavíme jadérek, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Spolu s rozinkami a se zbylým vejcem jejich přimícháme k máku.
Těsto prohněteme, vyválíme a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Jablečno-makovou masu rovnoměrně rozetřeme na těsto, necháme ještě chvíli vykynout a pečeme přibližně 40 min v troubě vyhřáté na 200 C. Před podáváním posypeme moučkového cukru.

Podobné recepty:

Slané kolečka s mákem, Domácí škubánky s mákem, Vánoční opekance, Škubánky s mákem, Mrkev zapečená s pórkem a mákem