Želatinový zákusek

6.11.2012
Potřebujeme:

7 vajec, 15 lžic práškového cukru, 5 balíčků vanilkového cukru, 600 ml horké vody, 4 balíčky želatiny (po 20 g), 2 lžíce kakaa, 3 kyselé smetany, 300 ml jahodového sirupu

Jak na to:

1.vrstva: Čtyři bílky vyšleháme do tuha, přidáme 5 lžic práškového cukru a 1 vanilkový cukr. Do sněhu postupně po jednom zapracujeme 4 žloutky. V 150 ml horké vody rozpustíme 1 balíček želatiny, necháme trochu vychladnout a vlažné nalijeme do sněhové masy. Promixujeme a vylijeme na suchý hluboký plech.
Dáme ztuhnout do mrazničky.

2.vrstva: Postup je stejný jako při přípravě první vrstvy, ale použijeme jen 3 vajíčka a do směsi navíc přidáme 2 lžíce kakaa.
Kakaovou vrstvu po vychladnutí nalijeme na první vrstvu.

3. vrstva: Tři kyselé smetany smícháme s 5 lžícemi moučkového cukru a 3 balíčky vanilkového cukru. Nakonec přimícháme želatinu rozpuštěnou ve 150 ml horké vody. Nalijeme na druhou vrstvu.
Smícháme 300 ml jahodového sirupu s 300 ml studené vody, přidáme želatinu rozpuštěnou v horké vodě a mícháme do bodu varu.
Po vychladnutí opatrně nalijeme na třetí vrstvu. Zákusek dáme do chladu ztuhnout.

Podobné recepty:

Tvarohovo-želatinový zákusek, Nepečený želatinový zákusek, Želatinový zákusek, Banánový karamel, Mandlový pohár s tvarohem