Nepečený želatinový zákusek

11.10.2012
Potřebujeme:

7 vajec, 15 PL moučkového cukru, 5 balíčků vanilkového cukru, 600 ml horké vody, 4 balíčky želatiny (po 20 g), 2 PL kakaa, 3 kyselé smetany, 300 ml jahodového sirupu

Jak na to:

1.vrstva: 4 bílky vyšlehejte do tuha, přidejte 5 PL moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. Do sněhu postupně po jednom zapracujte 4 žloutky. V 150 ml horké vody rozpusťte 1 balíček želatiny, nechte trochu vychladnout a vlažné nalijte do sněhové masy. Promixujte a vylijte na suchý hluboký plech. Dejte ztuhnout do mrazničky.

2. vrstva: Postup je stejný jako při přípravě první vrstvy, ale použijete jen 3 vajíčka a do směsi navíc přidáme kakao. Kakaovou vrstvu po vychladnutí nalijte na první vrstvu.

3. vrstva: Kyselé smetany smíchejte s 5 PL moučkového cukru a 3 balíčky vanilkového cukru. Nakonec přimíchejte želatinu rozpuštěnou ve 150 ml horké vody. Nalijte na druhou vrstvu.

4. vrstva: Smíchejte jahodový sirup s 300 ml studené vody, přidejte želatinu rozpuštěnou v horké vodě a míchejte do bodu varu. Po vychladnutí opatrně nalijte na třetí vrstvu. Zákusek dejte ztuhnout do chladu.

Podobné recepty:

Tvarohovo-želatinový zákusek, Želatinový zákusek, Nepečený tvarohový zákusek, Želatinový zákusek, Nepečený BB zákusek