Kuře na zázvoru a víně
28.4.2011

1 kuře, 2 lžíce sójové omáčky, 1/4 šálku bílého vína, lžička cukru, lžička zázvoru, 1-2 stroužky drceného nebo utřeného česneku, lžíce drobně pokrájené cibule, 2 lžíce oleje, sůl
Jak na to:Kuře rozporcujeme na menší dílky a vložíme do směsi z výše uvedených přísad. Ponecháme 1 až 2 hodiny uležet v chladničce. Nesolíme. Pak kousky grilujeme nebo pečeme a při pečení potíráme zbylou mírně osolenou směsí. Podáváme se suchou rýží a zeleninovým salátem. Rýži pokapeme zbylou omáčkovou směsí, kterou předtím povaříme. Kousky kuřete také můžeme namáčet do omáčky.
Podobné recepty:Kuře na jehle s brokolicí na víně, Francouzské kuře, Kuře na víně, Kuře na bazalce, Kuřecí salát