Kuře na jehle s brokolicí na víně

Potřebujeme:

kuřecí prsa, Oravská slaninu, cibuli
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci dezertního vína, 1 lžičku cukru, 1 lžičku zázvoru, 3 stroužky protlačeného česneku, sůl
Směs na potírání: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu
Brokolice na víně: brokolici, 3 stroužky česneku, bílý pepř, sůl, vegetu, 2 dcl bílého vína

Jak na to:

Uděláme si marinádu a necháme v ní maso alespoň 2 hodiny. Pak napícháme na jehly spolu se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí.
Brokolici očistíme, na oleji zpěníme česnek, přidáme brokolici, okořeníme a podlijeme vínem. Dusíme.

Podobné recepty:

Kuře na jehle s brokolicí, Těstoviny s kuřetem a brokolicí, Francouzské kuře, Kuře na víně, Penne s kuřecím masem, brokolicí a sýrem