Hovězí medailonky

21.11.2011
Potřebujeme:

6 hovězích ze svíčkové, 6 plátků slaniny, 4 lžíce másla, 12 třešňových rajčat, 2 malé lilky, 2 cibule nakrájené na kolečka, 100 ml mléka, 1 šálek hovězího vývaru, 1 lžíci kečupu, 50 ml bílého vína, 6 pečených brambor, hladkou mouku, olej, pepř, sůl, čerstvé bylinky na ozdobení

Jak na to:

V pánvi zahřejeme 3 lžíce másla. Přidáme rajčata, okořeníme mletým pepřem a prudce opečeme. Lilky očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opečeme na horkém oleji a necháme okapat. Cibulové kolečka namočíme do mléka, obalíme v mouce a 3 minuty smažíme v horkém oleji. Necháme okapat, pak okořeníme solí a pepřem. Hovězí medailonky obalíme slaninou a obvážeme nití, aby se nerozpadly. Připravené medailonky opepříme, v pánvi rozpálíme olej a medailonky opečeme z každé strany asi 4-5 minut. Opečené medailonky vyjmeme, osolíme a odložíme do tepla. Smažený tuk zalijeme hovězím vývarem a lžící kečupu. Necháme přejít varem na silném plameni, až odpaří část tekutiny. Vezmeme z ohně a přimícháme bílé víno a 1 lžíci másla. Na talíř rozložíme rajčata, opečené lilky, kolečka cibule a poloviny pečených brambor. Navrch poklademe medailonky, které polijeme připravenou šťávou a ozdobíme čerstvými bylinkami

Podobné recepty:

Trojkorunka, Dianiny toasty, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Hovězí svíčkové medailonky, Vepřové medailonky s ovocem