Janovská hlívové omáčka

250 g hlívy, 80 g cibule, tuk, 30 g rajského protlaku, 30 g tuku na jíšku, 30 g mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 100 ml smetany, 30 g tvrdého sýra, sůl, pepř a česnek na ochucení
Jak na to:Hlívy uvaříme, scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a chvíli podusíme.
Tuk rozpustíme, utřeme s moukou.
Uděláme světlou jíšku, rozředíme ji studeným vývarem, necháme povařit, přidáme cibuli a hlívy. 10 minut povaříme na mírném ohni, občas promícháme.
Na konci vaření přidáme smetanu a nastrouhaný sýr, ochutíme.
Janovská omáčka, Janovská hlívová omáčka, Rychlá hlívové polévka, Česneková s hlívou, Přírodní řízky s hlívy